Supergoda rabarbermuffins

Förra året köpte vi en liten rabarberplanta Elmsfever på Rabarberfestivalen i Mariefred. Den växte en del redan under förra sommaren men nu har den vuxit sig stor med enorm fart. Jag måste alltså sätta igång att använda denna utsökta primör.

Ett gammalt trotjänar-recept är detta från Allt om Mat. Det går bra att byta ut den vita chokladen mot ljus blockchoklad eller mörk choklad.  Muffinsen blir ganska kompakta och väldigt goda.

Till 12 rabarbermuffins:

150 g rabarber
2,5 msk + 1 dl socker
100 g rumsvarmt smör
1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (150 g)
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
1 tsk mortlade kardemummakärnor

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2  1/2 msk strösocker.
3. Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. 
Tillsätt hälften av rabarbern. Tillsätt kardemumman.
5. Fördela smeten i muffinsformar. Toppa 
med resterande rabarber. Grädda ca 25 min. 
Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.

Annonser

One thought on “Supergoda rabarbermuffins

  1. Mmm, det later mums! Tyvarr har jag inte tillgang till rabarber for tillfallet men har istallet nyligen bakat sotpotatismuffins med framgang!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s